30.12.2023

Året der gik på Frederiksbro 2023

Frederiksbro har fået en ny beboer i form af en bronzestatue, der i fuld figur afbilleder den tidligere britiske premierminister Sir Winston Churchill. Statuen vil i mange år frem hilse forbipasserende velkommen i Hillerøds nye bydel.

M. Goldschmidt Ejendomme A/S har budt en ny og helt enestående beboer velkommen på Frederiksbro. Her er nemlig rejst en statue af Sir Winston Churchill, der er en ikonisk historisk figur i verdenshistorien og en af de vigtigste ledere under Anden Verdenskrig. Bronzestatuen er placeret i Frederiksbro Parken ved Svanebroen, hvor Sir Winston Churchill i fremtiden vil hilse forbipasserende velkommen med sit karakteristiske V for victory-tegn.

Frederiksbros ejer og bygherre Mikael Goldschmidt har selv fået ideen til statuen og været med i hele design- og skabelsesprocessen forud for indvielsen – og der ligger en særlig personlig motivation bag at forevige netop Sir Winston Churchill i Hillerøds nye bydel. For Goldschmidt repræsenterer Churchills beslutsomme lederskab og vedholdende kamp mod nazismen en vilje og et mod til at tro på en verden, hvor fred og frie tanker er for alle.

Sir Winston Churchill har en enorm historisk betydning, og formålet med denne statue er at holde liv i mindet om ham. Jeg håber, at statuens tilstedeværelse mange år ud i fremtiden vil inspirere til samtaler generationer imellem, så Churchill og hans kamp for frihed og fred ikke går i glemmebogen, siger Mikael Goldschmidt.

Statuen er tilblevet i samarbejde med kunstnere og rådgivere Misja Krenchel og Michala Paludan, digitalt modelleret af To The Planetarium og støbt på Bronzestøberiet Peter Jensen.

Frederiksbro nytårsgrafik

Fakta om Frederiksbro

Når Frederiksbro står færdigt, har bydelen i alt 1.300 lejeboliger, som danner varme, trygge og naturskønne rammer om beboere i alle aldre.

Frederiksbro har sit eget grønne hjerte i form af Frederiksbro Parken, som sammen med Svanesøen strækker sig gennem bydelen og skaber et naturligt samlingspunkt.

På en central placering ligger Erhvervshuset, hvor dagligvarebutikken Coop 365 åbnede i oktober 2021. Ejendommen fungerer også som p-hus.

Over Herredsvejen er Frederiksbroen opført, og under Roskildevej er en tunnelforbindelse. Sammen sikrer de to tryg passage over de trafikerede veje, samtidig med at de skaber naturlig sammenhæng mellem Frederiksbro og resten af Hillerød.

For yderligere oplysninger

Ansvarlig for boligudlejning hos M. Goldschmidt Ejendomme A/S:

Kasper André Henriksen
+45 24 28 61 56
kah@mgh.dk

Presseservice

PA for Mikael Goldschmidt
Vibeke Bjørklund 
+45 33 63 09 00
vb@mgh.dk

Er du nysgerrig på Frederiksbro?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag informationer om byggeriet, kommende boliger, åbent hus og de mange muligheder i Hillerøds nye bydel.

   Denne browser understøttes ikke længere

   Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

   Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

   Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.

   Kontakt os for fremvisning

   Har du spørgsmål, eller vil du gerne se boligen?

   Vi står klar til at hjælpe dig godt på vej.