08.06.2020

Så kan der tages første spadestik: Frederiksbro får sin egen park – og sin bro

Mange af Hillerøds borgere ser frem til, at byggepladsen på Frederiksbro bliver mere grøn og levende, og den fremtid er netop rykket tættere på. Mandag tager bygherre Mikael Goldschmidt nemlig ”første spadestik” til bydelens grønne anlæg. Det sker netop efter, at Hillerød Kommune har godkendt planerne for Frederiksbroen.

Mikael Goldschmidt, bygherren bag Hillerøds ambitiøse nye bydelsprojekt Frederiksbro, tager mandag første spadestik til det store grønne anlæg, der kommer til at strække sig i hele bydelens længde.

Samtidig får det grønne område navnet Frederiksbro Parken.

– Frederiksbro Parken bliver et naturligt samlingspunkt. På grund af de mange forskellige boligtyper, vi bygger, får Frederiksbro en blandet beboersammensætning på tværs af generationer, og vi håber, at Frederiksbro Parken vil blive anvendt i netop den ånd, siger Mikael Goldschmidt, bygherren bag Frederiksbro-projektet. – Det har været vigtigt for os, at Frederiksbro Parken kan bruges til mange forskellige ting og kan favne denne beboersammensætning på tværs af generationer. Det skal være et sted, hvor der er ro for øjet og for sjælen, men absolut også et sted, der lægger op til leg og fysisk aktivitet. Derfor bliver der forskellige hjørner og steder, som vil kunne tilbyde noget forskelligt

Frederiksbro er et ambitiøst byplansprojekt, og Frederiksbro Parken er ingen undtagelse. Det grønne anlæg er i høj grad med til at tegne hele bydelens profil og får afgørende betydning for områdets karakter.

Entrepriseaftale er indgået

Et af de mest omtalte og spektakulære indslag i Frederiksbro Parken er en kunstigt anlagt sø i form som en svane i flugt. Søen bliver oplyst, får flere hyggelige broer og kommer også til at indbyde til fysisk aktivitet, da den bliver velegnet til kajakroning. I nærheden af søen etableres en smuk badepavillon med indendørs svømmebassin til lejerne i bydelen, og der bliver bygget klatrevæg og legepladser.

Når de første beboere på Frederiksbro flytter ind, vil Frederiksbro Parken være delvist færdig. Den opføres nemlig sideløbende med boligerne i bydelen. Der er indgået entrepriseaftale på Frederiksbro Parken med Pihl-konsortiet, som også opfører Etape 2 af boligbyggeriet. Konsortiet kommer til at stå for det forberedende anlægsarbejde, herunder også til søen. Det samlede arbejde med Frederiksbro Parken, herunder også de senere, afsluttende anlægsarbejder, forventes færdiggjort ultimo 2021.

Frederiksbroen er godkendt

Igangsættelsen af arbejdet med anlæg af Frederiksbro Parken er dog ikke den eneste nyhed i denne uge. Samtidig har Hillerød Kommune nemlig godkendt planerne for Frederiksbroen, der er tegnet af arkitektfirmaet Holscher Nordberg. Broen kommer til at gå fra Frederiksbros nordlige ende over Herredsvejen til kvarteret ved Munkeengen og Fre¬deriksborg Slot. Dermed sikres hensynet til skolevejen for bydelens yngste borgere såvel som til landskabet.

– Herredsvejen har megen trafik, og der er behov for, at cyklister og gående kan krydse vejen, når de kommer til eller fra Frederiksbros nordlige ende. Det har været vores ønske, at broen skal være både smukt og praktisk udformet, da den kommer til at fungere som en slags byport for Frederiksbro. Samtidig skal det føles trygt at passere over vejen, og det skal være en god oplevelse for de daglige brugere. Vi er meget glade for den udformning, som broen har fået og derfor også tilfredse med, at designet nu er blevet godkendt, siger Mikael Goldschmidt.

Frederiksbroen får en spændende forankring, da der i forbindelse med ”broskibet”, hvor broen møder den nye bydel, vil blive etableret en driftsbygning med tagterrasse, som områdets beboere kan benytte. Her bliver også en vandtrappe, der set fra luften udgør næbbet på søens svanefacon. En trappe og et elevatortårn sikrer adgang til Frederiksbroen for gangbesværede.

Fakta om Frederiksbro

Bydelen Frederiksbro får på en central placering et erhvervshus, hvor det vil være muligt at etablere fx fitnesscenter, dagligvarebutik, bageri med café, apotek eller lægehus.

Senere vil Frederiksbro Torv blive ført igennem bydelen over til butiksområdet ved Industrivænget.

For at sikre den gode sammenhæng mellem Frederiksbro og bymidten og ikke mindst den sikre vej til skole etableres der også en tunnelforbindelse under Roskildevej.

For yderligere oplysninger

Ansvarlig for boligudlejning hos M. Goldschmidt Ejendomme A/S:

Kasper André Henriksen
+45 24 28 61 56
kah@mgh.dk

Presseservice

Marie Boye, Public Image
+45 22 71 02 62
marie@publicimage.dk

Det bedste sted for nyhedsbreve

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv en af de første, der får tilbuddet om at flytte ind på Frederiksbro. Følg med i byggeriet og blive klogere på, hvad Frederiksbro har at byde på.

Rejsegilde på Frederiksbro

M. Goldschmidt Ejendomme fejrer i denne uge rejsegilde på første etape af byggeriet på Frederiksbro, Hillerøds nye bydel. Trods en lille forsinkelse i forhold til

Læs mere