08.06.2020

Så kan der tages første spadestik: Frederiksbro får sin egen park – og sin bro

Mange af Hillerøds borgere ser frem til, at byggepladsen på Frederiksbro bliver mere grøn og levende, og den fremtid er netop rykket tættere på. Mandag tager bygherre Mikael Goldschmidt nemlig ”første spadestik” til bydelens grønne anlæg. Det sker netop efter, at Hillerød Kommune har godkendt planerne for Frederiksbroen.

Mikael Goldschmidt, bygherren bag Hillerøds ambitiøse nye bydelsprojekt Frederiksbro, tager mandag første spadestik til det store grønne anlæg, der kommer til at strække sig i hele bydelens længde.

Samtidig får det grønne område navnet Frederiksbro Parken.

– Frederiksbro Parken bliver et naturligt samlingspunkt. På grund af de mange forskellige boligtyper, vi bygger, får Frederiksbro en blandet beboersammensætning på tværs af generationer, og vi håber, at Frederiksbro Parken vil blive anvendt i netop den ånd, siger Mikael Goldschmidt, bygherren bag Frederiksbro-projektet. – Det har været vigtigt for os, at Frederiksbro Parken kan bruges til mange forskellige ting og kan favne denne beboersammensætning på tværs af generationer. Det skal være et sted, hvor der er ro for øjet og for sjælen, men absolut også et sted, der lægger op til leg og fysisk aktivitet. Derfor bliver der forskellige hjørner og steder, som vil kunne tilbyde noget forskelligt

Frederiksbro er et ambitiøst byplansprojekt, og Frederiksbro Parken er ingen undtagelse. Det grønne anlæg er i høj grad med til at tegne hele bydelens profil og får afgørende betydning for områdets karakter.

Entrepriseaftale er indgået

Et af de mest omtalte og spektakulære indslag i Frederiksbro Parken er en kunstigt anlagt sø i form som en svane i flugt. Søen bliver oplyst, får flere hyggelige broer og kommer også til at indbyde til fysisk aktivitet, da den bliver velegnet til kajakroning. I nærheden af søen etableres en smuk badepavillon med indendørs svømmebassin til lejerne i bydelen, og der bliver bygget klatrevæg og legepladser.

Når de første beboere på Frederiksbro flytter ind, vil Frederiksbro Parken være delvist færdig. Den opføres nemlig sideløbende med boligerne i bydelen. Der er indgået entrepriseaftale på Frederiksbro Parken med Pihl-konsortiet, som også opfører Etape 2 af boligbyggeriet. Konsortiet kommer til at stå for det forberedende anlægsarbejde, herunder også til søen. Det samlede arbejde med Frederiksbro Parken, herunder også de senere, afsluttende anlægsarbejder, forventes færdiggjort ultimo 2021.

Frederiksbroen er godkendt

Igangsættelsen af arbejdet med anlæg af Frederiksbro Parken er dog ikke den eneste nyhed i denne uge. Samtidig har Hillerød Kommune nemlig godkendt planerne for Frederiksbroen, der er tegnet af arkitektfirmaet Holscher Nordberg. Broen kommer til at gå fra Frederiksbros nordlige ende over Herredsvejen til kvarteret ved Munkeengen og Fre¬deriksborg Slot. Dermed sikres hensynet til skolevejen for bydelens yngste borgere såvel som til landskabet.

– Herredsvejen har megen trafik, og der er behov for, at cyklister og gående kan krydse vejen, når de kommer til eller fra Frederiksbros nordlige ende. Det har været vores ønske, at broen skal være både smukt og praktisk udformet, da den kommer til at fungere som en slags byport for Frederiksbro. Samtidig skal det føles trygt at passere over vejen, og det skal være en god oplevelse for de daglige brugere. Vi er meget glade for den udformning, som broen har fået og derfor også tilfredse med, at designet nu er blevet godkendt, siger Mikael Goldschmidt.

Frederiksbroen får en spændende forankring, da der i forbindelse med ”broskibet”, hvor broen møder den nye bydel, vil blive etableret en driftsbygning med tagterrasse, som områdets beboere kan benytte. Her bliver også en vandtrappe, der set fra luften udgør næbbet på søens svanefacon. En trappe og et elevatortårn sikrer adgang til Frederiksbroen for gangbesværede.

Fotograf Peter Nørby
Studio:
Rådhusparken 41
3450 Allerød
Tlf. +45 21262146

Fakta om Frederiksbro

Når Frederiksbro står færdigt, har bydelen i alt 1.300 lejeboliger, som danner varme, trygge og naturskønne rammer om beboere i alle aldre.

Frederiksbro har sit eget grønne hjerte i form af Frederiksbro Parken, som sammen med Svanesøen strækker sig gennem bydelen og skaber et naturligt samlingspunkt.

På en central placering ligger Erhvervshuset, hvor dagligvarebutikken Coop 365 åbnede i oktober 2021. Ejendommen fungerer også som p-hus.

Over Herredsvejen er Frederiksbroen opført, og under Roskildevej er en tunnelforbindelse. Sammen sikrer de to tryg passage over de trafikerede veje, samtidig med at de skaber naturlig sammenhæng mellem Frederiksbro og resten af Hillerød.

For yderligere oplysninger

Ansvarlig for boligudlejning hos M. Goldschmidt Ejendomme A/S:

Kasper André Henriksen
+45 24 28 61 56
kah@mgh.dk

Presseservice

PA for Mikael Goldschmidt
Vibeke Bjørklund 
+45 33 63 09 00
vb@mgh.dk

Er du nysgerrig på Frederiksbro?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtag informationer om byggeriet, kommende boliger, åbent hus og de mange muligheder i Hillerøds nye bydel.

   Denne browser understøttes ikke længere

   Du skal skifte til en moderne browser, før funktionerne på hjemmesiden virker.

   Vi anbefaler at bruge en af de moderne browsere: Google Chrome eller Microsoft Edge. En af disse er sikkert allerede installeret på din computer, ellers kan du hente dem her:

   Det er under alle omstændigheder på tide at skifte, da Microsoft pr. 31. december 2019 ikke længere understøtter Internet Explorer. At surfe nettet via Internet Explorer udgør dermed en sikkerhedsrisiko for din computer og dit data.

   Kontakt os for fremvisning

   Har du spørgsmål, eller vil du gerne se boligen?

   Vi står klar til at hjælpe dig godt på vej.